Kategorieler: Genel

Astronotlar Uluslararası Uzay İstasyonunda Ateş Yakmaya Başlayacak

Uzay istasyonunda malgal yakmak isteyebilirsiniz sonunda bu isteğiniz gerçekleşecek. Kapalı ortamda bunu başarmak çok büyük riskler taşır fakat sesinizi sonunda duydular ve mangal partilerine akrabalarınızı çağırabilirsiniz.

MIT teknoloj yakın zamanda minyatür gemide bir ateş yakma denemesi yapılmasını isteyecek.Bunu istemelerinin sebebi ateşin mikro yerçekiminde nasıl davrandığını ve yayılıp yayılmadığını anlayabilmek. Ateş yakmada başarılı olunursa bir gün uzayda hayat kurtarmak bir mekan inşa etmek ve buna benzer çok şey için kullanılabilecek.

Bu olay astronotların uzayda ilk ateş yakma denemesi olmayacak. Dana önce 2008 ve 2016-2017 yıllarında bu deneyler gerçekleştirilmiştir.Bu deneyler sonucunda alevlerin daha yavaş yayılmasına rağmen uzayda ateş yakılabileceğini göstermiştir. Astronotlar bu ateş denemesinde farklı duvar konfigrasyonları kullanarak yangınların yönünü ve akışını nasıl değiştireceğini tost makinası büyüklüğündeki bir rüzgar tiribününde ateş yakarak test edecek. Bu deney yangınların ortamlarda nasıl yayıldığını ve engellerle temas etmesi halinde neler olacağını öğrenmek amacıyla 6 ay devam edecek.

Gokhan

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Gokhan

yakın zamanda Gönderilenler

Uzm Dr. Sadık Karakaş

Hakkında Uzm Dr. Sadık Karakaş , Diş Hekimi uzmanı olarak Bursa/Mustafakemalpaşa ilçesinde görev yapmaktadır. Uzmanlık…

14 saat ago

Uzm. Dt. M. Seda Dülger

Hakkında Uzm. Dt. M. Seda Dülger , Diş Hekimi uzmanı olarak Bursa/Mustafakemalpaşa ilçesinde görev yapmaktadır.…

14 saat ago

Dt. Musa Oğuz

Hakkında Dt. Musa Oğuz , Diş Hekimi uzmanı olarak Bursa/Mustafakemalpaşa ilçesinde görev yapmaktadır. Uzmanlık :…

14 saat ago

Op. Dr. Umut Turan

Hakkında Op. Dr. Umut Turan , Üroloji uzmanı olarak Bursa/Mustafakemalpaşa ilçesinde görev yapmaktadır. Uzmanlık :…

14 saat ago

Dt. Hüseyin Hamid Kısaç

Hakkında Dt. Hüseyin Hamid Kısaç , Diş Hekimi uzmanı olarak Bursa/Mustafakemalpaşa ilçesinde görev yapmaktadır. Uzmanlık…

14 saat ago

Dr Kahveci Söğüt Kemalpasa

Hakkında Dr Kahveci Söğüt Kemalpasa , Doktor olarak Bursa/Mustafakemalpaşa görev yapmaktadır. Uzmanlık : Doktor İletişim…

2 gün ago